972314252     info@msoley.com  

ÚS PLATGES ESTIU 2020

Palamós no sectoritzarà les platges quan es puguin obrir al bany

L'Ajuntament de Palamós aplicarà les mesures de distanciament físic a les platges del municipi quan aquestes es puguin reobrir. Descarta, però, establir sectors per franges de població com han anunciat altres municipis de la zona, com és el cas de Castell-Platja d'Aro. L'alcalde Lluís Puig diu que les principal platges que té Palamós són prou grans com perquè no hi hagi problemes de sobreocupació, ni en el pic de la temporada d'estiu.

Ara mateix, el pla de desescalada que ha preparat el govern central fixa la fase 2 com el segment en què es permetrà l'ús recreatiu i el bany a les platges. En el nostre territori, si no hi ha novetat, en aquesta fase s'hi hauria d'entrar el dia 1 de juny. L'Ajuntament de Palamós diu que està pendent de quines directrius acaba donant el govern central, per bé que aquest va explicar en el seu moment que, dins el que marca cada fase, la regulació de l'accés a les platges la marcarien els mateixos ajuntaments. L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, diu que el retorn a aquests espais per prendre el sol i banyar-se es farà complint les mesures de distanciament, però sense marcar sectors per edats, ni tampoc franges horàries.

D'altra banda, el col·lectiu que aplega els xiringuitos del litoral català ha demanat als ajuntaments i a l'administració central la reducció del cànon que paguen, i també l'allargament de la concessió, per mitigar la minva d'ingressos que tindran aquest any. L'alcalde de Palamós ho veu així.

Les platges de Palamós tenen encara per resoldre una assignatura pendent de cares a aquest estiu. Es tracta del servei de socorrisme i vigilància, que tenia el contracte en fase de licitació quan va esclatar la crisi de la COVID-19. L'Ajuntament ja va dir que estudiava alternatives per poder garantir la prestació d'aquest servei.

collegi gipe